gazon sintetic gazon artificial plase protectie pavaj cauciuc pavele cauciuc dale cauciuc
HOME
despre noi
SERVICII
ce facem
BLOG
articole
REFERINTE
portofoliu lucrari
CONTACT
si localizare
GAZONUL ARTIFICIAL – PRIETENOS CU MEDIUL
HOME / BLOG / GAZONUL ARTIFICIAL – PRIETENOS CU MEDIUL

Incepand cu anii 90, utilizarea de gazon sintetic si artificial apare in peisajul arhitectural urban – zone rezidentiale,centre comerciale – pentru amenajari de spatii recreative, locuri de joaca, peluze. Tendinta de mutare in sfera peisagistica din zona terenurilor de sport a fost determinata de cresterea varietatii de gazon sintetic/ artificial si de imbunatatirea continua a calitatii materialelor din care acesta este confectionat.

 

In conditiile unor suprafete reduse destinate spatiilor verzi in zonele urbane, a fondurilor reduse sau a imposibilitatii de a beneficia de personal pentru intretinerea acestor spatii, instalarea unui gazon artificial ar putea fi o solutie mai putin costisitoare si economizoare de timp.

Beneficiile sunt importante si constau in maximizarea confortului, bunastarii, sigurantei si a placerii de a sta in aer liber, in cazul pavimentarii sau decorarii spatiilor de joaca din curtea scolilor, gradinitelor sau a propriilor peluze cu gazon artificial.

 

Avantajele gazonului sintetic, in amenajarile peisagistice par a fi de ordin estetic, insa la o analiza putin mai atenta descoperim si beneficii ecologice. In primul rand ne putem referi la un consum redus de energie si bani privind intretinerea gazonului artificial comparativ cu cel natural.

Gazonul artificial nu trebuie tuns, nu trebuie udat, nu este afectat de clima, acesta isi pastreaza proprietatile pe toata perioada garantata de producator.

 

In cazul suprafetelor mari, cum ar fi parcuri, terenuri de agrement, terenuri de golf, costurile aferente intretinerii si in special consumului de apa sunt enorme.

Ecologic vorbind, iarba sintetica nu pare a fi o solutie care sa schimbe vreo problema legata de poluare si protectia mediului, insa are un impact mai redus asupra mediului decat amenajarile cu gazon natural intretinut prin lucrari ce implica utilizarea nerationala a apei, poluare cu pesticide, fertilizanti si hidrocarburi; se elimina deci, poluarea cu pesticide, afectarea biodiversitatii solului este mult redusa, iar economia apei considerabila.

Trebuie mentionat faptul ca acest tip de gazon este permeabil pentru apa – gazonul are un suport perforat, permitand scurgerea apei sau a altor lichide pe toata suprafata. Acest lucru reprezinta un avantaj in plus – nu trebuie sa va faceti griji cu privire la petele de murdarie sau noroi.

 

Putem numaidecat sa concluzionam ca gazonul artificial este alegerea ideala pentru amenajari urbanistice si sportive atat din punct de vedere ecologic, economic, cat si al timpului economisit.

DOTARI TERENURI SPORT
PLASE DE PROTECTIE TERENURI FOTBAL
PLASE DE PROTECTIE TERENURI TENIS
PLASE PORTI FOTBAL
FILEU DE TENIS
PLASE PROTECTIE CONSTRUCTII
BALON TENSIOSTATIC
INSTALATIE DE NOCTURNA
PLASE BASKET SI GOLF
ACCESORII
PAVAJE DIN CAUCIUC
PLASE DE PROTECTIE TERENURI FOTBAL
PLASA DE PROTECTIE POLIETILENA 2 mm
PLASA DE PROTECTIE POLIETILENA 2,8 mm
PLASA DE PROTECTIE POLIETILENA 3,2 mm
PLASA DE PROTECTIE POLIETILENA 4,2 mm
PLASA DE PROTECTIE POLIPROPILENA 2 mm
PLASA DE PROTECTIE POLIPROPILENA 3 mm
PLASA DE PROTECTIE POLIPROPILENA 4 mm
PLASA DE PROTECTIE POLIPROPILENA 5 mm
PLASA DE PROTECTIE POLIPROPILENA 6 mm
PLASA DE PROTECTIE POLIAMIDA
BORDURA PERIMETRALA
gazon sintetic, gazon artificial, plase protectie
CERTIFICAT
ISO 9001:2008
gazon sintetic, gazon artificial, plase protectie
CERTIFICAT
ISO 14001:2005
MARSTANSPORT © 2014
CONTACT@MARSTANSPORT.RO 0740 162 201
inchiriere teren sintetic inchiriere teren sintetic cluj gazon sintetic gazon artificial gazon artificial gazon sintetic plase protectie
web design cluj
inchiriere apartamente cluj vanzare apartamente cluj agentie imobiliara cluj invitatii botez invitatii nunta sala evenimente cluj sala nunti cluj sala nunta cluj rent a car cluj inchiriere masini cluj rent a car satu mare rent a car baia mare pizza cluj livrare pizza cluj pizza darius mancare cluj livrare pizza la domiciliu cluj mobila la comanda cluj canapele cluj saltele cluj coltare cluj mobila cluj bucatarie la comanda cluj plasa protectie plasa de protectie plase protectie plase de protectie plasa sport plase sport fileu tenis filee tenis dale cauciuc pavaj cauciuc pavele cauciuc plase ski plase partie schi plasa schela plasa constructii plasa agricultura plasa umbrire gazon decorativ gazon sintetic gazon artificial apartamente floresti apartamente floresti magazin online gratuit web design cluj advertising cluj seo cluj soft imobiliar website agentie imobiliara fitness cluj cycling cluj zumba cluj masaj cluj trx cluj kangoo jumps cluj dans cluj aerobic cluj sala sport cluj sala cluj